Οι πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που τα προηγούμενα χρόνια ψήφισαν μνημονιακούς νόμους και αντισυνταγματικές διατάξεις με αποτέλεσμα τις τεράστιες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, έρχονται τώρα να ζητήσουν και τα “ρέστα”… Οι συγκεκριμένοι βουλευτές, αντί να καλούν τα κόμματά τους να ασκήσουν πίεση για αποκατάσταση των απωλειών των εργαζομένων, ζητούν να αυξηθούν αυτοδικαίως οι αποδοχές τους και να φτάσουν στο επίπεδο των δικαστών, υποστηρίζοντας πως το «Μισθοδικείο» το 2006 αναγνώρισε αντίστοιχες αυξήσεις για τους δικαστές. Επιπλέον, στηρίζονται στο νόμο 3620/07 και στη μεταγενέστερη υπουργική απόφαση του 2008 που ενσωμάτωσε τις αυξήσεις στις αποδοχές των δικαστών.

Είναι τουλάχιστον ανήθικο τη δεδομένη χρονική στιγμή οι πρώην βουλευτές- στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που με τις πολιτικές τους επιλογές ισοπέδωσαν την κοινωνική ασφάλιση και το κράτος πρόνοιας, που συρρίκνωσαν και υποβάθμισαν τη Δημόσια Παιδεία και Υγεία, που οι έλληνες πολίτες βιώνουν ακόμη τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης, να διεκδικούν γενναιόδωρες αυξήσεις στις αποδοχές τους.

Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. καλούμε τους τέως βουλευτές να αποσύρουν τώρα τις υπερβολικές διεκδικήσεις τους και τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων και την ΑΔΕΔΥ να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές που προκαλούν την οργή της ελληνικής κοινωνίας.

Σχόλια

Απαντήστε

Το email σας δε θα δημοσιευτεί.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο.

Αποστολή...

Copyright © 2018 Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι Χρήσης - Προσωπικό Απόρρητο - Χρήσιμοι Σύνδεσμοι - Εσωτερική Παραγωγή

Συνδεθείτε με τα στοιχεία σας

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;