Ένα από τα θεσμικά αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας τα τελευταία χρόνια είναι η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων. Άλλωστε, όπως είχαμε τονίσει στο παρελθόν, η διαδικασία της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων είναι και πράξη που δεν επιφέρει κανένα οικονομικό κόστος, αλλά εξαρτάται από την ύπαρξη πολιτικής βούλησης για τη λύση ενός σοβαρού προβλήματος της δημόσιας εκπαίδευσης στην κατεύθυνση της στήριξης των απομακρυσμένων σχολικών μονάδων και της επιβράβευσης των συναδέλφων που εργάζονται σε αυτά.

Έπειτα από το πλαίσιο προτάσεων που κατέθεσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας διαφαίνεται πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία θεσμοθέτησης των νέων μορίων σε πανελλαδικό επίπεδο. Ωστόσο, οφείλουμε να εξετάσουμε την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και ως εκπαιδευτικό κίνημα να καταθέσουμε τις δικές μας ενστάσεις και προτάσεις αντίστοιχα όσον αφορά τον υπολογισμό των μορίων με τελικό στόχο ένα δίκαιο και αποδεκτό σύστημα μοριοδότησης το οποίο θα διατηρηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε πως η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ήταν η μόνη παράταξη που όλα τα τελευταία χρόνια είχε αναδείξει το συγκεκριμένο ζήτημα, είχε τονίσει την ανάγκη μιας νέας μοριοδότησης των σχολικών μονάδων με νέα κριτήρια δίκαια και αντικειμενικά. Μάλιστα, η ΑΕΕΚΕ είχε καταθέσει και αναλυτικό σχέδιο ως βάση διαβούλευσης, προκειμένου η εκπαιδευτική κοινότητα να διαμορφώσει μια συνολική και συγκροτημένη πρόταση αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων.

Μελετώντας την πρόταση μοριοδότησης των σχολικών μονάδων από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας διαπιστώνουμε πως χρήζει αρκετών βελτιώσεων και αλλαγών. Για το λόγο αυτό, στο πλαίσιο της διαβούλευσης, οι τοπικοί σύλλογοι και οι αιρετοί σε συνεργασία με τη ΔΟΕ θα πρέπει να υπογραμμίσουμε τα λάθη, τις παραλείψεις και τις αλλαγές που απαιτούνται στην πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, ώστε η νέα μοριοδότηση των σχολικών μονάδων να είναι ισότιμη και δίκαιη για όλες τις περιοχές και τους συναδέλφους.

Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα μέλη της ΑΕΕΚΕ, είτε εκπροσωπούν σε θεσμικό επίπεδο τοπικούς συλλόγους είτε είναι εκλεγμένοι αιρετοί σε υπηρεσιακά συμβούλια, θα καταθέσουμε τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις μας με βασικό γνώμονα την αντικειμενικότητα και τη δικαιοσύνη, ώστε χωρίς χρονοτριβές να προχωρήσει και να θεσμοθετηθεί η νέα μοριοδότηση των σχολικών μονάδων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,

Σχόλια

Απαντήστε

Το email σας δε θα δημοσιευτεί.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο.

Αποστολή...

Copyright © 2018 Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι Χρήσης - Προσωπικό Απόρρητο - Χρήσιμοι Σύνδεσμοι - Εσωτερική Παραγωγή

Συνδεθείτε με τα στοιχεία σας

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;