Στο Ν.4512/2018,  που αποτελεί τα προαπαιτούμενα μέτρα στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης, μια από τις ρυθμίσεις που ψηφίστηκε για την εκπαίδευση είναι η αναδιατύπωση του αντιστοίχου άρθρου του Ν.1566/1985 και ο εμπλουτισμός καθηκόντων στα πλαίσια του εργασιακού ωραρίου (30ωρο) των εκπαιδευτικών. 

Χθες δημοσιοποιήθηκε ερμηνευτική εγκύκλιος (14181/ΓΔ4/26-1-2018) που δημιουργεί μεγαλύτερη σύγχυση και προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα, ειδικά εξαιτίας της διαφοροποίησής της τόσο από την ακριβή διατύπωση του ίδιου του νόμουαπό την αιτιολογική έκθεση (που συνοδεύει το νόμο) όσο και από τα δελτία τύπου του ίδιου του υπουργείου παιδείας.

Ως ΑΕΕΚΕ δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν οι προσπάθειες επιβολής της υποχρεωτικής 30ωρης παραμονής των συναδέλφων των σχολείων, χωρίς να έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο από τα όργανα του σχολείου(Σύλλογος διδασκόντων & διευθυντής) και καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν απρόσκοπτα να επιτελούν τα καθήκοντά τους, όπως και πριν, και τους συναδέλφους διευθυντές να εκτελούν τα διοικητικά τους καθήκοντα χωρίς υπερβολές και ακρότητες διατηρώντας το παιδαγωγικό κλίμα που απαιτείται να υπάρχει στις σχολικές μας μονάδες.

Καλούμε, παράλληλα, τους Συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε διαφοροποίηση των αποφάσεων τους, σχετικά με τις αρμοδιότητες που ανατίθενται στους συναδέλφους, και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα σε επαγρύπνηση για όσα έρχονται στο χώρο της εκπαίδευσης το προσεχές διάστημα.

Συμμετέχουμε μαζικά στα σωματεία μας και στις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα. Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τα όποια σχέδια επιβολής αντιδραστικών και αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, όπως το κάνουμε διαχρονικά, θα προασπίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα πραγματικό δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους!!!

Σχόλια

Απαντήστε

Το email σας δε θα δημοσιευτεί.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο.

Αποστολή...

Copyright © 2018 Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι Χρήσης - Προσωπικό Απόρρητο - Χρήσιμοι Σύνδεσμοι - Εσωτερική Παραγωγή

Συνδεθείτε με τα στοιχεία σας

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;