ΓΙΑ την ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στις 2 ΜΑΡΤΙΟΥ

Οι σοβαρές συνδικαλιστικές δυνάμεις ξέρουν να βρίσκουν λύσεις (έτσι γίνεται στις δημοκρατίες)…
Οι δυνάμεις που προτείναμε απεργία (ΑΕΕΚΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΕΡΑ) μπροστά στο αδιέξοδο που είχαν δημιουργήσει οι άλλες 3 παρατάξεις(ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΠΑΜΕ), με ανοχή, ψηφίζουμε 3ωρη καθαρή στάση εργασίας και καλωσορίζουμε και τις άλλες 2 παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ απο τη διευκολυντική στην καθαρή στάση εργασίας με κατεύθυνση για 3ωρη και απο τους τοπικούς συλλόγους!!!

Η τοποθέτησή μας ως ΑΕΕΚΕ, όπως την καταθέσαμε χθες στο ΔΣ της ΔΟΕ:

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. απο την πρώτη στιγμή στήριξε, και συνεχίζει, την κινητοποίηση στις 2 Μαρτίου με αίτημα αιχμής τους μόνιμους διορισμούς που έχει ανάγκη το δημόσιο σχολείο αλλά και όλα τα κομβικά ζητήματα του κλάδου (Ίδια δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών, Στήριξη και ποιοτική αναβάθμιση των δομών της ειδικής αγωγής, Καμία συγχώνευση σχολικών μονάδων με οικονομικά κριτήρια, Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, Αύξηση κρατικής χρηματοδότησης).

Αυτό καταθέσαμε ως εισήγηση στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων που πραγματοποιήθηκαν, το προηγούμενο διάστημα, αλλά και στην ολομέλεια προέδρων και στην τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ στις 14/2/2018. Η θέση της ΑΕΕΚΕ ήταν, είναι και συνεχίζει να είναι πως η μέρα της 2ας Μαρτίου πρέπει να αποτελέσει μέρα δράσης και ανάδειξης του ζητήματος της αδιοριστίας αλλα και ολων των άλλων αιτημάτων του κλάδου και πως η ΔΟΕ (μαζί με τους τοπικούς συλλόγους) θα πρέπει να συμβάλει καθοριστικά στην αποτελεσματική οργάνωση μιας μαζικής και ηχηρής πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης στο υπουργείο παιδείας. Δυστυχώς παρά το ότι έχουμε κάνει επανειλημμένες προσπάθειες για να καταλήξει το ΔΣ της ΔΟΕ σε απόφαση καμία παράταξη δεν έχει κάνει ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Εκτιμούμε, ως ΑΕΕΚΕ, πως σήμερα που το ζήτημα έχει φτάσει σε οριακό σημείο πρέπει να γίνουν ουσιαστικές κινήσεις, απο όλες τις δυνάμεις που πραγματικά επιθυμούμε να βγει απόφαση της ΔΟΕ, για τις 2 Μαρτίου. Οφείλουμε ως ΔΣ της ΔΟΕ να αγκαλιάσουμε και αυτή την προσπάθεια ανάδειξης της αναγκαιότητας για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση (χωρίς να παραβλέπουμε φυσικά ότι έχουν γίνει πολλές δράσεις και κινητοποιήσεις απο τη ΔΟΕ με αίτημα αιχμής τους διορισμούς).

Στα πλαίσια αυτά η ΑΕΕΚΕ πιστή στη θέση της ότι πρέπει να μετατραπεί η μέρα σε απεργία, με ανοχή, προτείνει 3ωρη στάση εργασίας με σαφή κατεύθυνση να βγει επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας κι απο τους συλλόγους της χώρας.

Παράλληλα καλούμε και τις υπόλοιπες δυνάμεις, που βρίσκονται στο ΔΣ της ΔΟΕ, να κανουν την υπέρβαση που απαιτούν οι στιγμές για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο των διαβουλεύσεων μέχρι σήμερα.

Απο την ΑΕΕΚΕ
Γιώργος Τρούλης

Σχόλια

Απαντήστε

Το email σας δε θα δημοσιευτεί.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο.

Αποστολή...

Copyright © 2018 Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι Χρήσης - Προσωπικό Απόρρητο - Χρήσιμοι Σύνδεσμοι - Εσωτερική Παραγωγή

Συνδεθείτε με τα στοιχεία σας

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;